Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.07.2008   01:59Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Відділ по боротьбі з торгівлею людьми УМВС в Чернігівській області - історія становлення

30 березня 2005 року Наказом МВС України № 197 було створено підрозділи по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, а 23 травня 2005 року наказом № 290 аналогічний відділ з'явився в УМВС України в Чернігівській області. Попередження, виявлення та розкриття злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми, незаконними діями щодо усиновлення (удочеріння), порушення встановленого законом порядку трансплантації органів або тканин людьми, насильницьки донорством, виготовленням та розповсюдження порнографічної продукції, злочинів у сфері суспільної моралі, створення або утримання місць розпусти, звідництво, сутенерство, примушення чи втягнення в заняття проституцією, а також незаконна міграція - це ті злочини, розкриття яких покладено на ВБЗПТЛ УМВС в Чернігівській області.

Невеликим колективом відділу за час існування, а це вже 3 роки, виявлено близько 300 злочинів в зазначеній сфері. Встановлено 4 організовані злочинні угруповання, матеріали за якими були направлені до суду.

Працівниками відділу вживаються заходи щодо виявленню за кордоном українських громадян, які потерпіли від торгівлі людьми та потребують допомоги у поверненні на батьківщину. Так, за час існування підрозділу було надано допомогу декільком мешканцям області, яких повернуто додому з сексуального рабства.

 

ЦЗГ УМВС України в Чернігівській області

23. 05. 2008 p. 

 

Останні новини

Активістів навчали "інформаційній гігієні" у громадській діяльності 20:33

В Чернігові відбувся тренінг на тему: «Інформаційна безпека у громадській діяльності» для працівників та волонтерів Чернігівського громадського комітету захисту прав людини.

На Чернігівщині відбулося навчання з проблематики домашнього насильства для профільних фахівців територіальних громад 19:56

На сьогодні законодавством чітко визначено Порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Основною метою цієї взаємодії є ефективна реалізація прав особи, постраждалої від домашнього насильства. Але не дивлячись на це, на рівні Чернігівської області проблем з домашнім насильством не меншає.

Правоохоронці та фахівці місцевих громад посилюють спроможність з протидії гендерно-зумовленому насильству 18:13

В Чернігові відбулася серія тренінгів для соціальних фахівців, освітян та працівників поліції на тему «Запобігання та реагування на гендерно-зумовлене насильство в місцевих громадах».

Безоплатна правова допомога вимушеним переселенцям та жертвам війни в Чернігівській області 17:23

Юристи Чернігівського громадського комітету захисту прав людини безкоштовно надають юридичну підтримку внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та постраждалим від воєнних дій на території Чернігівщини.