04.08.2009   14:44Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Неповнолітні, які перебувають на обліку у відділах кримінальної міліції у справах дітей, відвідали Чернігівський СІЗО

СІЗО- це «обличчя» кримінально-виконавчої системи, її «ворота», через які весь спецконтингент поступає уже у виправні колонії. Ця установа виконує величезний об’єм роботи по прийому, розміщенню і забезпеченню судових і слідчих дій.

Саме в цій установі 31 липня 2009 року відбулась зустріч неповнолітніх з міста Чернігова та Ріпкинського району Чернігівської області, які мають проблеми з законом і перебувають на обліку у відділах кримінальної міліції у справах дітей, з неповнолітніми, які тут утримуються. Вони розповіли гостям про свій негативний особистий досвід протиправної поведінки, що привів їх до сумного фіналу – позбавлення волі на певний строк. Таке спілкування справило найбільше враження на неповнолітніх.

Крім того, працівники слідчого ізолятору ознайомили неповнолітніх з умовами тримання ув’язнених, правилами їх поведінки та розпорядком дня, правовими наслідками позбавлення волі.

У проведенні зустрічі взяли участь працівники Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Чернігівській області, помічник Міністра внутрішніх справ, співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернігівській області, представники благодійної організації.

 

Алла Лепеха,

помічник Міністра внутрішніх справ

з прав людини в Чернігівській області

03.08.09