13.10.2009   12:05Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Черговий виїзд мобільної групи в ІТТ Чернігівської області з наданням гуманітарної допомоги

Згідно графіку роботи постійно діючої мобільної групи з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ Чернігівської області, затвердженому на червневому засідання Громадської ради, 06 жовтня 2009 року відбувся черговий виїзд мобільної групи в ІТТ Бахмацького та Борзнянського РВ Чернігівської області.

Розпочався виїзд відвідуванням Бахмацького РВ. В ІТТ утримувалось 5 осіб. Із них 4 – адмінарештовані за керування транспортними засобами у стані сп’яніння – за статтею 130, частиною 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення - до 8-10 діб арешту.

В ІТТ Борзнянського райвідділу, на час відвідування його мобільною групою, утримувались 2 особи, які отримали по 15 діб адмінарешту.

Члени мобільної групи мали можливість побесідувати з усіма утримуваними. Скарг на умови тримання та погане відношення персоналу не надійшло. Серед зауважень, які висловили члени мобільної групи після відвідування цих ІТТ керівництву райвідділів – це приведення у відповідність до сьогоднішніх вимог кімнат для затриманих.

Члени мобільної групи вручили керівникам спецустанов гуманітарну допомогу – постільну білизну, привезену для утримуваних в ІТТ Бахмацького та Борзнянського РВ, яку передали члени благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» (керівник Бадира В.А.).

  

Алла Лепеха,

помічник Міністра внутрішніх справ

з прав людини в Чернігівській області

08.10.09