13.10.2009   12:08Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Працює комісія для захисту прав мешканців гуртожитків

В своїй роботі комісія керується Законом України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків”, який регламентує і право цієї категорії громадян на приватизацію житла.

Зокрема, приватизувати свою кімнату в гуртожитку людина може тільки маючи відповідний ордер на заселення та проживши в гуртожитку не менше п’яти років. Але дія цього закону не розповсюджується на гуртожитки, що є приватною власністю чи перебувають на балансі частин Збройних сил України або МВС.

Вже відбулося три засідання комісії, розглянуто питання про кількість гуртожитків в області, їх статус та технічний стан, вивчено можливості подальшої передачі їх до комунальної власності, а також сформульовано пропозиції стосовно вдосконалення житлового законодавства України у цій сфері.

Упродовж 2009 року розглянуто та надано роз’яснення на 11 звернень мешканців гуртожитків.

Комісія продовжує працювати, тому громадяни, які проживають у гуртожитках і підпадають під дію зазначеного Закону, у разі порушення своїх житлових прав можуть звернутись до неї за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 7 (облдержадміністрація); контактний телефон секретаря комісії 77-89-42.

 

Головне управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації    

Чернігівський монітор

13.10.2009 р.