27.11.2011   13:37Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В Чернігові солдати кілька місяців безкоштовно працювали на приватному підприємстві

Факти використання військовослужбовців для завдань, не пов'язаних з військовою службою, також встановлені в навчальному центрі Повітряних Сил ЗСУ в місті Василькові Київської області та інших військових частинах, повідомляє прес-служба ВП ЦР Україні.

Крім того, були встановлені факти позастатутних взаємовідносин між військовими. Зокрема, військова прокуратура Житомирського гарнізону порушила відразу чотири кримінальні справи щодо військовослужбовців строкової служби розвідувальної роти однієї з військових частин ЗСУ за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 406 Кримінального кодексу Україні.

«Соціальний і правовий захист військовослужбовців та їх сімей є і залишатиметься одним з пріоритетів діяльності військової прокуратури Центрального регіону України», - заявив керівник ОП ЦР, державний радник юстиції 2 класу Микола Голомша.

В цілому в 2011 році військовими прокурорами гарнізонів Центрального регіону України у сфері соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей, у тому числі охорони здоров'я, порушено 64 кримінальні справи, внесено 758 актів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких притягнуто до дисциплінарної відповідальності 683 посадових особи, відшкодовано 6,7 млн. грн.

http://www.segodnya.ua/news/14314302.html