11.12.2011   23:49Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Правозахисники сприяють підготовці міліції в сфері прав людини

Правозахисники наголосили на основних правах людини, гарантованих Конституцією України та міжнародними конвенціями, до яких приєдналася наша держава. Присутнім був продемонстрований фільм про порушення прав людини в РФ, цей фільм свого часу демонструвався на фестивалі «Дні документального кіно про права людини».

 Для керівників підрозділів УМВС України в Чернігівській області відбувся показ та обговорення фільму «Правосуддя для Сергія»  (Нідерланди / The Netherlands /2010/). Фільм «Правосуддя для Сергія» - вражаюча історія Сергія Магнітського, російського юриста, який помер у листопаді 2009-го у 37 років унаслідок тортур у слідчому ізоляторі Москви, так і не дочекавшись суду. Його загибель викликала обурення світової спільноти, але в самій Росії корумповані чиновники, винуватці трагедії, не були й не будуть притягнуті до відповідальності. Через рік після смерті Сергія Магнітського фільм розповідає про чоловіка, який заплатив найвищу ціну в ім'я справедливості. Сім'я і друзі Сергія вперше згодилися говорити на камеру аби розповісти історію пересічного громадянина, який наважився протистояти корупції на найвищому рівні.

 Після перегляду фільму  відбулось  його обговорення.

 Члени Громадської ради при УМВС України в Чернігівській області голова громадської організацій «М'арт» Сергій Буров та директор благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» Алла Лепеха при обговоренні підняли питання недопущення катувань та жорстокого (або такого, що принижує людську гідність) поводження із затриманими в органах внутрішніх справ.

 Працівники галузевих служб апарату УМВС України в Чернігівській області в свою чергу у виступах неодноразово наголошували на необхідності дотримання і прав працівників міліції. Присутні висловили впевненість, що такі заходи допоможуть працівникам міліції дотримуватися прав людини в своїй практичній діяльності.

CГЗ УМВС України в Чернігівській області