11.02.2014   16:04Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В Чернігові суд виправдав євромайданівця

11 лютого, суддя Деснянського районного суду, Володимир Розенко постановив закрити провадження стосовно Станіслава Тавлуя за відсутність у його діях складу правопорушення.

Нагадаємо, що зранку 11 лютого 2014 року в Деснянському районному суді Чернігова продовжено розгляд адміністративної справи по звинуваченню Станіслава Тавлуя у дрібному хуліганстві.

Громадському діячу закидають порушення вимог статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Дрібне хуліганство»), яке начебто відбулося 25 листопада минулого року під час демонтажу чернігівського євромайдану в сквері імені Попудренка.

Під час знесення євромайдану Стас Тавлуй облив себе 5 літрами бензину, намагаючись на знак протесту здійснити самоспалення, за що і був затриманий беркутівцями.

Нагадаємо, 25 листопада 2013 року, в Чернігові державні виконавці за підтримки міліції знесли Євромайдан, розташований в сквері ім. Попудренка, поблизу Красної площі.

Рішення про знесення прийняв Чернігівський окружний адміністративний суд, за поданням міської влади. Міська влада мотивувала позов, тим, що на її адресу надійшло звернення від Чернігівського міського відділу УМВС, в якому зазначено, що міліція не може забезпечити безпеку громадян та безпеку громадського порядку в місці проведення заходу.

Під час знесення було задіяно близько 50 правоохоронців, а також люди в цивільному. Намет, сцену, звукову апаратуру кидали до вантажного автомобіля, який згодом зник у невідомому напрямку.

Чернігівщина: події і коментарі