12.05.2014   00:00Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині засуджено міліціонерів за зловживання службовим становищем та незаконний збут наркотиків

Набули законної сили вироки Новозаводського районного суду м. Чернігова у кримінальних провадженнях, відкритих за матеріалами Управління СБ України в Чернігівській області стосовно працівників органів МВС, які організували схему незаконного збуту наркотиків з подальшим одержанням неправомірної вигоди від покупців за непритягнення їх до кримінальної відповідальності.

У лютому ц.р. співробітники УСБУ викрили групу осіб, до якої входило троє міліціонерів. Вони передавали наркотик так званим «довіреним особам», які у свою чергу мали здійснити його реалізацію. Процес збуту контролювався правоохоронцями. У подальшому міліціонери затримували покупців наркотиків і шляхом тиску і залякування кримінальною відповідальністю схиляли їх до сплати грошової винагороди.

У момент чергової передачі наркотичної речовини зловмисники були затримані «на гарячому» оперативниками СБУ та працівниками прокуратури.

Суд визнав правопорушників винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 307 (незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Кожному з них призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з встановленням іспитового строку - 3 роки. За рішенням суду злочинців позбавлено спеціальних звань та права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.

Прес-група Управління СБ України в Чернігівській області

Чернiгiвщина: події і коментарі