22.12.2015   14:42Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Прокуратура знайшла порушення у Менській виправній колонії № 91

Відповідно до ст. 121 Конституції України прокуратура здійснює нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Виконуючи конституційну функцію, прокуратура області перевірила в Менській виправній колонії № 31 управління ДПтС України в Чернігівській області додержання конституційних прав засуджених при застосуванні заохочувальних норм.

Зокрема, в установі виконання покарань виявлено факти безпідставної відмови засудженим у зміні умов тримання, заміні покарання на більш м’яке та умовно-достроковому звільненні, застосуванні дисциплінарних стягнень тощо.

З метою усунення виявлених порушень щодо дотримання вимог кримінально-виконавчого законодавства начальнику управління ДПтС України в Чернігівській області скеровано документ реагування. За результатами його розгляду відповідального за даний напрям роботи притягнуто до дисциплінарної відповідальності.