13.02.2016   23:09Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Проведено навчання на тему "Протидія торгівлі дітьми та жорстокому поводженню щодо дітей"

Службою у справах дітей обласної державної адміністрації спільно з Чернігівською районною державною адміністрацією та Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини, проведено семінар – тренінг на тему «Протидія торгівлі дітьми та жорстокому поводженню щодо дітей».

В заході взяли участь голови сільських, селищних рад Чернігівського району, працівники служби у справах дітей, відділу освіти, сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації, Чернігівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей Деснянської районної у місті Чернігові ради (всього 24 учасники).

Навчання проходило в приміщенні Деснянської районної у місті Чернігові ради.

Під час семінару – тренінгу були розглянуті теоретичні та практичні аспекти проблеми торгівлі дітьми та жорстокого поводження з ними, організації роботи з ідентифікації таких випадків та надання допомоги потерпілим дітям.

У ході викладення матеріалу, особлива увага акцентувалась на повноваженнях та ролі органів місцевого самоврядування (як органів опіки та піклування) у здійсненні захисту прав дітей та запобігання негативним явищам у їх середовищі, в контексті децентралізації владних повноважень.

Учасники заходу позитивно оцінили його змістовне наповнення та висловили готовність застосовувати отримані знання та навички в практичній діяльності.