21.03.2016   21:00Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Представники Секретаріату Уповноваженого ВРУ перевірили Чернігівській колонії № 44 та СІЗО

Представники Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини та департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму при Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини перевірили Чернігівську виправну колонію (№ 44) та Чернігівський слідчий ізолятор облуправління Державної пенітенціарної служби України.

Перебуваючи в Чернігівському СІЗО, перевіряючі оглянули службові кабінети, кабінети для зустрічей з адвокатами та слідчими, приміщення збірного відділення, чергову частину, кімнати короткострокових, тривалих побачень та прогулянкові дворики. Інспектуванню також були піддані приміщення лазні, пральні, харчоблоку, відвідали бібліотеку та кімнату психоемоційного розвантаження. Перебуваючи в приміщенні режимного корпусу, представники Секретаріату провели покамерне опитування ув’язнених.

Перевірку комунально-побутових умов Чернігівської виправної колонії (№ 44) проводили за участю регіонального координатора зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Алли Лепехи.

Під час перебування в установі, представники громадськості провели огляд приміщень установи та конфіденційне опитування засуджених на предмет наявності будь-яких скарг.

В ході відвідування установ виконання покарань управління ДПтС України в Чернігівській області зауважень від перевіряючих до співробітників установ не надходило.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області