08.10.2005   07:07Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

ЧЕРНІГІВ: Прокуратура проти мера. Хто кого?

У документі йдеться, що виконком знову порушив вимоги регуляторного законодавства в частині внесення змін, підготовки регуляторних актів і їхнього оприлюднення.

"Тому розгляд проектів таких рішень можливий лише в 2006 році, за умови дотримання вимог законодавства", - говориться в протесті.

Також у протесті підкреслюється, що опублікований проект рішення міськвиконкому й ухвалене рішення мають різні назви, зокрема варіант опублікованого проекту рішення в газеті „Чернігівські відомості” міська прокуратура вже опротестовувала.

 

ПОГЛЯД „ВВ”

 

Така «перестрілка» між двома гілками міської влади вже викликає здивування в експертів. Чи то в мера Олександра Соколова команда юристів «кульгає», чи то прокуратура замість підказок, як має бути в одній міській команді, спеціально «торпедує» мера, дочекавшись, що він черговий раз потрапив у пастку. Природно міської влади це не додає авторитету, а всі лаври з у боротьбі з «поганим» мером напередодні виборів одержує Соцпартія, як „послідовний борець проти мера Соколова”.

Питання в одному: на скільки піднімуться тарифи, у випадку, якщо до влади в місті прийдуть соціалісти. У скільки разів? Або ж перед самими виборами СПУ «програє» Соколову й дозволять підняти тарифи, тому що це їм буде вигідно перед приходом у міську владу?

«Високий Вал» повідомляв, що мерія Чернігова 26 вересня підвищила з 1 жовтня тарифи на послуги з утримування будинків і будов, а також прилягаючих територій в 2-2,5 рази до 0,275 - 0,756 гривні/кв. м.

23 серпня виконавчий комітет Чернігівської міської ради скасував своє рішення про підвищення із серпня квартплати в місті.

Тоді ж мер Соколов оголосив про початок нової процедури підвищення тарифів з дотриманням всіх регуляторних законодавчих актів.

Прокуратура Чернігова 17 серпня опротестувала рішення виконавчого комітету Чернігівської міськради про підвищення із серпня квартплати в місті, мотивуючи свої дії тим, що рішення було прийнято з порушенням вимог статей закону "Про житлово-комунальні послуги", а також закону "Про основи державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності".

На своєму засіданні 1 серпня міськвиконком ухвалив рішення щодо підвищенні квартплати в місті з 0,23 до 0,54.гривні/кв. м.

Щомісяця міський бюджет змушений дотувати збитки від утримування житла в сумі 1,3 млн. гривень.

 

Владислав САВЕНОК

 

«Високий Вал»