18.11.2005   12:11Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Попереднє слухання в справі начальника чернігівської міліції Альохіна проти Коваля і телекомпанії НТН

Підполковник Альохін, як і передбачалося, в суд не з’явився, а позивача представляла юрист-адвокат Чернігівської обласної колегії адвокатів. Інтереси відповідачів представляли юрист Телекомпанії НТН та адвокат Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Олександр Трофімов. На клопотання про проведення відеозйомки в залі суду, представник позивача заперечила, мотивуючи це тим, що відео-фіксування процесу заважатиме спокійній обстановці і емоційній рівновазі в ході розгляду справи. Оскільки відповідно до чинного законодавства дане питання розв’язується солідарним погодженням двох сторін, то судом було прийнято рішення заборонити відео зйомку в залі суду.

Відповідачами було запропоновано зупинити провадження по даній справі, оскільки вона нерозривно пов’язана з іншою кримінальною справою щодо катування Михайла Коваля працівниками міліції, до закриття якої не можливо точно і об’єктивно дослідити, чи мало місце безпідставне порушення особистих немайнових прав Альохіна Е.В., на чому представник позивача звісно заперечував.

Також з’ясувалось, що відповідача „Телекомпанія НТН” не існує, а насправді вищезгадана юридична особа має назву ТОВ „Телекомпанія НТН”. Тому судом винесено ухвалу про зміну неналежного відповідача належним. А розгляд справи перенесено на 9 грудня 2005 року.

 Можливо до цього часу пан Альохін вже вийде з раптової відпустки і прийме особисту участь у захисті власної гідності та честі.

 

Надія Акімова,

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини