16.01.2006   12:58Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Корупціонери з садистськими нахилами у чернігівській міліції

При досить гарній зарплатні та численних пільгах, мабуть, все-ж таки не вистачало Тарасу Михайловичу на “молоко для дитинки”. Місце попалось, на його думку, “хлібне” – самогонників багато розвелось. От і почав він збирати “данину” з них під виглядом адміністративних штрафів – з кого 50, з інших по 100 грн. і більше. А ще іноді, замість того, щоб знищити конфіскований “первак”, забирав і його – мабуть, своїй дитині теж згодиться колись. Але, як це і буває іноді, попався він-таки “на гарячому”, за що згодом, 6 грудня 2005 р., був покараний Ріпкінським райсудом у вигляді штрафу у сумі 450 грн. (хоча, мабуть, гроші, які він здирав з “самогонників”, складають значно більшу суму). А от “покарання” по службі він отримав “дуже суворе” – був переведений з райцентру до обласного центру на посаду оперуповноваженого відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх Деснянського відділу міліції Чернігівського МВ УМВС України в Чернігівській області.

 

Зазнавши фіаско у Ріпках, лейтенант міліції Швед Т.М. вже у Чернігові незабаром проявив ще один свій “талант” – у приміщенні Деснянського райвідділу м. Чернігова жорстоко побив молодого хлопця, який від ударів по голові навіть втратив на деякий час свідомість, провина якого була лише в тому, що він мав при собі прострочений учнівський квиток та дійсний проїзний студентський квиток, за що він був доставлений до райвідділу міліції (до речі, потрапивши до міліції вперше за своє життя, бо ніколи не робив правопорушень) у супроводі 3-х працівників Чернігівського тролейбусного управління, які і стали свідками службового злочину, вчиненого цим новоявленим “Макаренком” у погонах.

 

Слід надати належне відділу внутрішньої безпеки МВС, який ретельно розслідував цю справу, зібрав усі свідчення, докази та передав її на розгляд до обласної прокуратури. Але, не дивлячись на наявність беззаперечних доказів вчиненого Шведом Т.М. службового злочину, справа прокуратурою “затягується” з незрозумілих причин, і цей лейтенант продовжує “виховувати” неповнолітніх на своїй посаді. Можна тільки припустити, чому справа так довго розглядається – найвірогідніше, що в хід пішли широкі “зв’язки з потрібними людьми” його родичів – батька-журналіста, колишнього головного редактора газети “Чернігівські відомості” та дружини, яка також помітна фігура у журналістських колах, чим ще з радянських часів “славиться” Чернігівщина.

 

А тим часом, мабуть, лейтенант Швед буде намагатися залякати свідків та “давити на сльозу” щодо його малолітньої дитини, як він це вже робив і по “самогонній” справі, і відносно потерпілого від його рук та ніг молодого хлопця.

 

Звісно ж, що малолітню дитину Шведа Т.М. можна і пожаліти, а от хто пожаліє наших з вами дітей, які потраплять до такого міліціянта з садистськими задатками? Чи у відділі кадрів УМВС Чернігівської області та обласній Прокуратурі чекають, поки цей “Макаренко” заб’є до смерті чиюсь дитину?

 

Велике прохання до Міністра внутрішніх справ та Генерального прокурора: зверніть, будь ласка, увагу на те, що робиться у чернігівській міліції та чернігівській прокуратурі.

 

Майдан