23.03.2006   22:19Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Щодо захисту дітей від насильства та жорстокості: міжвідомча нарада в прокуратурі Чернігівської області

Вів нараду перший заступник прокурора області Євген Ходико.

 

— Проведені органами прокуратури області перевірки засвідчили, що уповноваженими органами виконавчої влади не вжито достатніх заходів щодо реалізації вимог вищевказаного закону, — проінформувала присутніх на нараді старший помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Надія Шевкун. — Розроблена відповідна система заходів, однак реального усунення причин і умов, які сприяють насильству в сім’ї, припинення насильства, яке готується чи вже почалося, притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні насильства, почасти не відбувається.

 

На підтвердження цього висновку прокурор навела численні приклади виявлених на території області випадків насильницьких дій щодо неповнолітніх, яким не вдалося запобігти.

 

Кожен учасник наради ознайомив присутніх із практикою роботи своєї служби та проблемами, які виникають при практичному виконанні її обов’язків.

 

Результатом наради стали окремі завдання щодо більш дієвої участі в проблемних ситуаціях, дані першим заступником прокурора в ході заслуховувань присутніх, та вироблене в її підсумку загальне рішення, виконання заходів якого має посилити реальний вплив державних органів на ситуацію з насильством і жорстокістю щодо неповнолітніх.

 

Прес-служба Прокуратури Чернігівської області