16.05.2006   23:20Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чи довіряє населення Чернігова міліції?

Перше питання стосувалося загального рівня довіри громадян до співробітників міліції. Більшість респондентів, а саме 48,4% відповіли, що в окремих випадках відносяться до співробітників міліції з довірою, а в окремих випадках – з недовірою. Повну недовіру міліції висловили 26,3% респондентів. Відповіли, що довіряють міліції повністю 21,5% опитаних громадян. Іншім 3,8% на запитання було відповісти важко.

Населення також визначало шляхи підвищення рівня довіри до міліції.

11% опитаних порадили збільшити ефективність роботи; краще виконувати свої обов’язки; краще реагувати на звернення громадян. 9,4% опитаних відзначили, що потрібно підвищити заробітну плату співробітникам міліції. 8,4% бажають покращити ставлення співробітників міліції до громадян, підвищити моральність, культуру співробітників міліції. 6,9% вважають, що потрібно боротися з корупцією в ОВС; не зловживати службовим становищем. 5,9% радять змінити кадри місцевої міліції (повністю або наполовину). 5,9% вважають, що необхідно забезпечити дієвий контроль над роботою працівників міліції. 3,8% радять налагодити співробітництво з населенням. Інформувати населення про свою роботу, результати діяльності.

На питання „У випадку виникнення проблем, загрози життю, безпеці чи майну членів Вашої родини, чи станете Ви звертатись за допомогою до міліції, чи будете вирішувати свої проблеми іншим шляхом?” переважна більшість опитаних (79,6%) відповіли, що при необхідності звернеться до міліції.

 

Олександр Підгорний

Центр „Доброчин”