23.05.2006   17:07Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

40% молоді нічого не знає про діяльність молодіжних організацій

Представники молодіжних громадських організацій розповіли журналістам, що така ситуація склалась через низьку активність молоді. За їх словами, молоді люди не зацікавлені брати участь у громадському житті міста. Ще однією причиною є відсутність інформації про діяльність молодіжних НДО.

 

Центр прогресивної молоді “Апельсин” запропонував свої шляхи вирішення цієї проблеми. Пані Черенько розповіла про видання довідника “Молодіжні та молодіжно орієнтовані громадські організації м. Чернігова”. Він містить детальну інформацію про діючі НДО, які вирішують молодіжні проблеми. Також у довіднику розміщена інформація про державні установи, що працюють з молоддю. Наклад довідника –500 примірників. Він розповсюджуватиметься у навчальних закладах міста, державний установах та серед громадських організацій.

 

Ще одним кроком у подолання низької поінформованості громади міста про молодіжні організації є проведення “круглих столів”, під час яких молодіжні ГО розробляли механізми донесення інформації про свою діяльність до громадськості. Заходи відбулися 15 та 17 травня з ініціативи “Апельсину”.

 

За словами І. Черенько, їх учасники прийняли рішення продовжити традицію та провести ярмарок молодіжних організацій “Разом у майбутнє”. Він відбудеться 21 травня 2006 року в приміщенні Експоцентру. Під час ярмарку можна буде познайомитись з діяльністю громадських організацій, їх активістами. Ярмарок проводитиметься за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради.

 

Організатори цих заходів впевнені в успіху та переконані, що в результаті їх проведення молодь міста зможе більше дізнатися про роботу молодіжних громадських організацій.

 

Чернігівський прес-клуб реформ