14.09.2006   23:44Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

3000 підгузок для ВІЛ-інфікованих дітей

- Немовлята – основні наші клієнти. Останні роки їх близько 40. Зрозуміло, що вони виростають, але й нові народжуються, - пояснює Регіональний представник Всеукраїнської мережі ЛЖВ Інна Пивовар. -  Здебільшого – це знедолені діти з неповних та малозабезпечених сімей, є навіть сироти. Батькам до них байдуже. Тож, поки триває оформлення цих дітей до дитячих будинків, ними опікуються наші психологи. Доглядають, миють. Перша посмішка цих дітей, нажаль, дістається не мамі, а нам.

 

Крім підгузок, в гуманітарному вантажі  іграшки, засоби гігієни для дітей, книжки-розмальовки, візочки і, навіть, дитячі велосипеди. Підгузок вистачить на півроку, а іграшки  потраплять до „банку”.

 

- Ми створимо обмінний фонд або „банк”, - продовжує Інна Пивовар. – Малюки швидко ростуть, тож візочки, велосипеди ми будемо давати у тимчасове користування, потім передавати іншим дітям,  і їх вистачить на довгі роки.

 

З проханням придбати ліки чи підгузки ЧОВ ВБО ЛЖВ постійно звертається до органів місцевої влади. Але відгукнулися лише благодійники з-за кордону. «Скільки Вам треба підгузок», - спитали британці через Іетернет. – «Багато», - відповіли з Чернігова. Але ніхто не сподівався, що багато – це три вантажних поштових машини із майже двома тоннами різних подарунків.

 

Чернігівське обласне відділення Всеукраїнської мережі Людей, що живуть з ВІЛ

 

«Високий Вал»