21.12.2006   13:14Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині повертаються темники?

 

Порівняння, можливо, й не дуже вдале, але щось подібне отримали днями всі комунальні видання області.

 

Мова йде про доручення головам райдержадміністрацій та міським головам №01.04-14/3595 за підписом заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус. Цитую: "...прошу оприлюднити в найближчому номері районної (міської) газети на першій (виділено в дорученні – авт.) сторінці пропозиції Президента України В.А. Ющенка до Закону України "Про державний бюджет України на 2007 рік".

 

Про проведену роботу прошу проінформувати відділ зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату облдержадміністрації, а також надати відповідні номери газет з опублікованими матеріалами".

 

Далі розлого викладаються власне зауваження Президента. Нічого поганого в них немає. Однак на час виконання доручення про ці зауваження не чули хіба що ті, хто принципово не цікавиться політикою, не слухає, не читає і не дивиться новин. Бюджет уже розглянули повторно і знову направили до Президента. У чому ж тоді суть масової публікації на перших сторінках?

 

А сам стиль доручення надто вже нагадує призабуті темники: "оприлюднити", "на першій сторінці", "проінформувати", "надати відповідні номери газет"... Вірною дорогою ідемо?

 

Олександр Назаренко,

Голова Асоціації регіональних ЗМІ

 

«Високий Вал»