02.01.2007   03:52Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Громада може змінити життя на краще!

Переможці конкурсу міні-грантів, який проводився центром „Доброчин” за підтримки фонду ім. С. Баторія, представили результати проектів та свої досягнення, обмінялись досвідом.   

Як зазначила Філатова В., голова Чернігівської обласної благодійної організації „Аратта”, „Проект „Наше літо” мав на меті привернення уваги громадськості до проблеми негативного впливу радіоактивних речовин на стан психологічного здоров’я людини, особливо підлітків із соціально-незахищених верств населення. В результаті його виконання була розроблена методика психологічної роботи з підлітками для «розвантаження» нервової системи і соціальної адаптації, методика була апробована в наметовому таборі”.

Директор Чернігівського об'єднання інвалідів „Шанс” Федорова С., розповіла  про реалізацію проекту „Крок до успіху”, метою якого було сприяння правовій поінформованості громадян з обмеженими фізичними можливостями про їхні права. У рамках реалізації проекту були проведені правові ознайомлювальні семінари і навчальні тренінги для осіб з обмеженими фізичними можливостями, створений консультаційний пункт із питань працевлаштування інвалідів, проведений соціальний ярмарок вакансій для осіб з обмеженими можливостями, проведений аукціон творчих робіт.

Президент ЧММГО „Поліський фонд міжнародних і регіональних досліджень” Максак Г.  представив результати проекту „Громада і бізнес: стан і перспективи розвитку благодійної діяльності в м. Чернігові”. Мета проекту передбачала поліпшення механізмів співробітництва інститутів громадянського суспільства і бізнесових кіл. В рамках реалізації проекту було проведено експертне соціологічне дослідження про рівень благодійності в м. Чернігові, видана брошура з результатами дослідження і вироблені рекомендації.  

Ініціативна група Оксани Федун представила проект „Рідний двір”, мета якого полягала в облаштуванні двору житлового будинку, розміщенні ігрової площадки для дітей. В рамках реалізації проекту мешканці будинку підготовили двір для установки дитячої ігрової площадки – зібрано і вивезено сміття, скошена трава, і т.д.; визначені і закуплені матеріали для облаштованості площадки, встановлені пісочниця, лавочки, столи, гойдалки, турнік; наразі двір будинку об лаштований і викликає добру заздрість у інших мешканців міста.

   

Представники експертної комісії по відбору проектів на фінансування зазначили, що проведений конкурс мобілізував діяльність громадських організацій і ініціативних груп у різних сферах громадського життя і допоміг реалізувати проекти й ідеї, корисні для населення міста Чернігова і його області.

 

Захід проходив в рамках реалізації проекту „Різні проблеми – одна методика їх рішень”, що реалізується за підтримки Фонду ім. Стефана Баторія, Польща.

 

Катерина Герасименко

Центр  "Доброчин"