18.01.2007   22:44Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чернігівcькій прокуратурі довелося поновлювати порушені права кожного третього сироти

 

Зокрема, за 12 місяців  2006 року органами прокуратури Чернігівської області на захист прав дітей було порушено 35 кримінальних справ (з яких вже 31 розслідувано й направлено до суду). Окрім того, прокурорами у 83 випадках опротестовувались незаконні акти та дії службових осіб органів місцевого самоврядування, виконавчої влади та правоохоронних органів щодо таких неповнолітніх, до установ та підприємств було внесено більше трьохсот прокурорських подань та приписів з цих питань.

 

Особлива увага приділялася соціальному захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Завдяки втручанню органів прокуратури області поновлені права 70-ти дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що були учнями та студентами закладів освіти, які не отримували всіх гарантованих державою пільг. За наслідками перевірок внесено 16 документів реагування, учням та студентам виплачені всі необхідні суми стипендії, грошові допомоги, компенсації на харчування на загальну суму понад 50 тис. грн., винні службові особи притягнуті до відповідальності.

 

Також, за документом реагування прокуратури області  донараховано та виплачено соціальні пенсії 142-м дітям-сиротам та дітям-інвалідам віком до 18 років, які перебувають на повному державному утриманні в школах-інтернатах, дитячих будинках, будинках дитини  на загальну суму 482 тис. грн.

 

Старший помічник прокурора Чернігівської області

з питань захисту прав і свобод неповнолітніх

 

Високий Вал