15.04.2009   16:43Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Відбулося засідання Громадської ради з прав людини при УМВС в Чернігівській області

Засідання розпочалося з приємної події - вручення посвідчення новому члену Громадської ради Сергію Бурову С.Ю., голові координаційної ради Чернігівської міської молодіжної громадської організації «М'АРТ».

На розгляд засідання Громадської ради було винесено шість планових питань, та ще три виникли вже в ході засідання і були обговорені членами ради.

Серед основних розглядались питання

1. «Про роботу мобільних груп з моніторингу дотримання прав людини в діяльності органів внутрішніх справ Чернігівської області в 1-му кварталі 2009 року»;

2. «Основні напрямки діяльності Громадської ради при УМВС України в Чернігівській області з питань дотримання прав людини у 2009 році», «Про ситуацію на Центральному ринку міста Чернігова»;

3. «Про роботу спільної громадської приймальні».

Було обговорено та визначено порядок роботи зі зверненнями. Так, зокрема, до Громадської ради при УМВС України в Чернігівській області звернулися мешканки Ніжинського району Калюжна С.І. та Салій О.О., які просять допомоги їм у вирішенні їх проблем. Члени Громадської ради вирішили виїхати на місце, де безпосередньо зустрітись, поспілкуватися з заявницями та надати їм необхідну правову допомогу.

Про ситуацію, навколо офісу Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, коли в ніч з 12 на 13 квітня невідомі спотворили його зображеннями та написами ксенофобського змісту повідомив виконавчий директор цієї організації Віктор Тарасов. Члени ради висловили своє ставлення до цього інциденту.

Проблеми захисту прав людини під час проведення досудового слідства піднімала співголова Громадської ради -директор благодійної організації "Чернігівській жіночий правозахисний центр" Валентина Бадира.

В цілому засідання Громадської ради з питань дотримання прав людини  при УМВС України в Чернігівській області пройшло плідно та по-діловому. Було прийнято ряд конструктивних рішень та накреслені нові плани і перспективи роботи на найближчі час.

 

Алла Лепеха, помічник Міністра внутрішніх справ