25.05.2009   13:16Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чергові виїзди мобільної групи в ІТТ Прилуцького, Талалаївського та Варвинського РВ Чернігівської області

До складу мобільної групи увійшли: Петрова Тамара Іванівна - голова Чернігівського обласного відділення ВГО "Громадський контроль", Трофімов Олександр Георгійович - адвокат Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, помічник Міністра внутрішніх справ та співробітник сектору організації діяльності спецустанов міліції УГБ УМВС України в Чернігівській області.

Під час проведення моніторингу було вивчено роботу чергових частин, умови тримання поміщених в ІТТ осіб, проведені бесіди з усіма утримуваними особами. Скарг від них на умови тримання, на застосування незаконних методів проведення дізнання, здійснення несанкціонованих дій, на організацію харчування, прогулянок не надійшло.

За результатами моніторингу мобільною групою керівництву райвідділів та начальникам ІТТ Талалаївського та Варвинського РВ зроблено ряд рекомендацій, серед яких - відремонтувати «телефон довіри», доукомплектувати аптечки в ІТТ. Всі зауваження записані в журналі перевірок.

 

Також відбувся черговий виїзд мобільної групи в ІТТ Прилуцького МРВ Чернігівської області.

В ІТТ на момент відвідування мобільною групою утримувалось 14 осіб. Члени мобільної групи мали можливість побесідувати з усіма утримуваними. Скарг від них на умови тримання та відношення персоналу, на застосування незаконних методів проведення дізнання, здійснення несанкціонованих дій (нічних допитів, побиття), на організацію харчування, прогулянок, не надійшло.

Але під час бесіди з утримуваними надійшло прохання про те, щоб переглянути час, визначений для прийому передач, щоб це був час не тільки ввечері, а й зранку (для зручності приїзжаючих родичів). Присутній при цій бесіді заступник начальника Прилуцького міськрайвідділу пообіцяв переглянути графік прийому передач. Одна із утримуваних жінок попросилась на індивідуальну бесіду з помічником Міністра. Питання, які вона піднімала під час розмови, стосувались медичного забезпечення.

 

Алла Лепеха, помічник Міністра внутрішніх справ в Чернігівській області