26.04.2011   11:47Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Мобільна група з прав людини відвідала ІТТ Ріпкинського райвідділу міліції

До складу мобільної групи увійшли працівники міліції, інспектор сектору організації діяльності спецустанов міліції ВООГП УГБ УМВС України в Чернігівській області, два члени Громадської ради при УМВС України в Чернігівській області – Алла Лепеха та Віктор Тарасов.

Більше року не відвідувала цього ізолятору тимчасового тримання мобільна група. Майже нічого не змінилось в ІТТ. Але в самому приміщенні райвідділу на момент відвідування йшов ремонт. Відремонтована чергова частина, кімната прийому громадян. Правда, не було стендів, вивісок, але ж і ремонт ще не закінчений. Розпочатий ремонт в кімнаті для затриманих.

В ІТТ всього 3 камери, в яких утримувалось 5 осіб, один, за словами начальника – знаходився в суді. Члени мобільної групи мали можливість побесідувати з 5 утримуваними. Скарг на умови тримання, погане поводження персоналу з утримуваними в ІТТ, застосування незаконних методів проведення дізнання не надійшло.

Члени мобільної групи передали керівництву ІТТ Ріпкінського РВ УМВС в Чернігівській області гуманітарну допомогу: засоби для підтримання чистоти в камерах.