20.10.2011   17:37Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Черговий виїзд мобільної групи в ІТТ Чернігівської області

До складу мобільної групи увійшли: старший інспектор відділу охорони громадського порядку УМВС України в Чернігівській області, два члени Громадської ради при УМВС України в Чернігівській області – Сергій Буров (ЧММГО «М’АРТ») та Віктор Тарасов (Чернігівський громадський комітет захисту прав людини).

На момент відвідування в ІТТ Ічнянського РВ ніхто не утримувався, а в ІТТ Прилуцького МРВ утримувалось 6 осіб. Члени мобільної групи мали можливість побесідувати з усіма утримуваними. Скарг на застосування незаконних методів проведення дізнання, здійснення несанкціонованих дій (нічних допитів, побиття) не надійшло. Проведенню перевірки ніхто не перешкоджав.

Як в чергових частинах обох райвідділів, так і в ІТТ зроблені ремонти.

Більше року не відвідувала цих ізоляторів тимчасового тримання мобільна група. І що найбільше привернуло увагу членів мобільної групи – це те, що в кожній камері обох ІТТ вмонтовані камери відео спостереження.

Як зазначили керівництво обох райвідділів, через відсутність державного фінансування кошти на ремонти ІТТ та встановлення відео спостереження вони вимушені були шукати з недержавних джерел та у місцевих спонсорів.

З суттєвих недоліків виявлених під час візиту, члени мобільної групи відмітили, що в Прилуцькому ІТТ душ є лише на вулиці, що унеможливує користування в зимовий період, але в кожній камері є холодна і гаряча вода, яка не перекривається персоналом.

 

Віктор Тарасов, член Громадської ради при УМВС України в Чернігівській області