28.05.2013   18:35Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

За порушення прав підприємців дисциплінарно покарали 7 податківців, ветеринара та митника

З початку року перевірками прокуратури м. Чернігова неодноразово встановлювались факти порушення прав підприємців представниками державних контролюючих органів. Йдеться про порушення при організації та проведенні планових і позапланових перевірок.

Такі порушення в поточному року виявлено в діях працівників ДПІ у м. Чернігові, Чернігівської митниці, управління ветеринарної медицини у м. Чернігові, міському управлінні Держсанепідемслужби.

На їх усунення внесено 7 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких 9 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Дисциплінарні стягнення застосовано до семи податківців, держветінспектора та працівника митниці.

Більшість вказаних прокурорських перевірок проводилось за скаргами підприємців, в тому числі й тими, що надійшли на телефон «гарячої лінії».

Спеціальний телефон «гарячої лінії» в прокуратурі м. Чернігова створений з метою запобігання неправомірному тиску на бізнес. Суб’єкти господарювання можуть оперативно повідомити про факти незаконного втручання правоохоронних та контролюючих органів у їх господарську діяльність за номером (0462) 698-165.

Прес-служба прокуратури м. Чернігова