21.03.2014   22:49Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Виявлено факти порушення утримання засуджених у Домницькому виправному центрі

Органами прокуратури області проведені перевірки додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства при виконанні покарання у вигляді обмеження волі.

На території області таке покарання виконується в Домницькому виправному центрі № 135 (Менський район), в його діяльності виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства. Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях прокуратури області Володимир Пугачов.

Зокрема, працівниками виправного центру допускаються порушення при листуванні засуджених, наданні їм короткочасних виїздів, застосуванні стягнень та пільг, передбачених ст.ст. 81, 82 КК України, засуджені не забезпечуються належною роботою, порушуються вимоги з питань охорони праці. Також виявлені факти залучення засуджених до робіт, які адміністрацією виправного центру відповідним чином не обліковувались, заробітна плата не нараховувалась.

За результатами проведених перевірок внесено 8 документів прокурорського реагування з вимогою усунення виявлених порушень, причин та умов, що їм сприяли, а також притягнення винних службових осіб до дисциплінарної відповідальності. Виявлені порушення щодо оплати праці засуджених усунуто, заробітна плата нарахована.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області нагадує громадськості, що про всі факти порушень прав засуджених можна повідомляти прокуратуру області за тел. 69-81-40, 77-40-92, або управління Державної пенітенціарної служби України в області за тел. 4-20-71.