01.07.2015   14:11Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

У Чернігівській області відкрилися місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги

1 липня 2015 року у містах Чернігів, Ніжин і Мена відкриваються місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Соціально незахищеним українцям надаватимуть безоплатну правову допомогу в цивільних та адміністративних судових справах.

Правова допомога гарантуватиметься громадянам, які належать до визначених законом категорій: малозабезпеченим (особам, середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує прожиткового мінімуму), учасникам бойових дій (це стосується, зокрема, учасників АТО з відповідним статусом, особливо це актуально для сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям та низці інших соціально незахищених категорій громадян.

З категоріями населення та видами послуг можна в повному обсязі ознайомитися у Законі України «Про безоплатну правову допомогу».

Додаткова інформація:

Менський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги обслуговуватиме: Коропський, Корюківський, Менський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький та Щорський райони.

Ніжинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги обслуговуватиме: Бобровицький, Борзнянський, Варвинський, Ічнянський, Куликівський, Ніжинський, Носівський, Прилуцький, Срібнянський, Талалаївський райони та міста Ніжин і Прилуки.

Чернігівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги обслуговуватиме: Городнянський, Козелецький, Ріпкинський, Чернігівський райони та міста Чернігів і Славутич.