26.05.2016   11:21Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Дівчат з Чернігівщини відправляли до Туреччини з метою сексуальної експлуатації

26 травня 2016 року, у міжнародному пункті пропуску для авіаційного сполучення «Бориспіль», в результаті проведення спільних заходів оперативно-розшукового підрозділу Чернігівського прикордонного загону та співробітників Головного управління НП в Чернігівській області припинено діяльність міжнародного каналу торгівлі людьми.

Під час проведення спеціальних заходів правоохоронці попередили спробу вивезення до Туреччини, з метою сексуальної експлуатації, 3 громадянок України та затримали організатора злочинного угруповання.

В рамках кримінального провадження за ст. 149 Кримінального Кодексу України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» встановлено, що зловмисники, які також виявилися жінками, діючи за заздалегідь розробленим злочинним планом вербували для сексуальної експлуатації в Туреччині мешканок Чернігівської області, що мали певні матеріальні негаразди та привабливу зовнішність.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюється повне коло потерпілих від протиправної діяльності цієї групи, вирішується питання про обрання для організаторів злочинного бізнесу запобіжного заходу.

 Помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби підполковник О.В.Дудко