16.07.2016   17:23Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

У виправному центрі засуджені працювали щоденно, у вихідні та святкові дні

Прокуратури Чернігівської області спільно з регіональним координатором зі зв’язків із громадськістю уповноваженого ВР із прав людини перевірили Домницький ВЦ № 135 щодо дотримання трудових прав засуджених.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

За її результатами прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за фактами грубого порушення законодавства про працю та внесення до офіційного документу неправдивих відомостей посадовими особами суб’єктом господарювання за ч. 1 ст. 172, ч. 1 ст. 366 КК України.

Як встановлено, між Домницьким ВЦ № 135 та суб’єктом господарювання у грудні 2015 року укладено договір на використання праці спецконтингенту для виконання робіт і послуг на виробничих об’єктах організацій та підприємств усіх форм власності.

Відповідно до КВК України праця засуджених до обмеження волі регулюється законодавством про працю, за винятком правил прийняття, звільнення та переведення на іншу роботу.

Водночас, всупереч вимог закону, засуджені працювали щоденно, у вихідні та святкові дні, понад встановлену норму робочого часу. Відповідні доплати не проводилися. Заробітну плату за травень та червень 2016 року їм не виплачено.

До офіційних документів вносилися недостовірні відомості щодо фактично відпрацьованого часу засудженими.

Слідство здійснює Менський відділ поліції ГУНП в області, процесуальне керівництво – Менська місцева прокуратура.