19.09.2016   14:57Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Кваліфіковані консультації отримали переселенці в Недригайлові на Сумщині

У м.Недригайлові Сумської області працювала «Мобільна юридична клініка» в рамках проекту «Правовий захист населення, постраждалого від конфлікту», спрямованого на захист громадян, що були вимушені залишити окуповані та небезпечні території.

Незважаючи на досить велику відстань від обласного центру, у самому Недригайлові та у селах поблизу нього теж живуть вимушені переселенці, що покинули свої домівки на сході України. У багатьох з них виникають юридичні питання. Зустріч переселенців з Володимиром Виноградовим, виконавцем проекту на території Сумщини і юристом Чернігівського громадського комітету захисту прав людини проекту надання безоплатної правової допомоги, відбулася за запрошенням Християнського фонду «Відкриті двері», який опікується людьми, що потрапили у скрутне становище.

Присутні були ознайомлені із питаннями соціального захисту переселенців та можливими варіантами правового захисту порушених прав. Багатьох учасників зустрічі цікавили питання відновлення соціальних виплат, стягнення заборгованості заробітної плати, переоформлення прав власності, призначення субсидій для переселенців, які орендують житло. Особливу увагу приділили можливостям встановлення фактів народження або смерті для тих осіб, які народились або померли на тимчасово окупованій території.

Спілкування з учасниками зустрічі було жваве та мало позитивні результати – переселенці усвідомили, що їх проблеми можна вирішити, якщо вчасно залучити кваліфікованого юриста.

Проект «Правовий захист населення, постраждалого від конфлікту» впроваджується Данською радою у справах біженців у партнерстві з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини за фінансової підтримки Відділу надання допомоги при надзвичайних ситуаціях Агентства США з міжнародного розвитку (OFDA/USAID).

Контакти приймалень проекту в регіонах:

м. Чернігів

вул. Гонча 57, 14000

Телефон «гарячої лінії»: (0462) 612-532

м. Суми

вул. Бєлінського, 2, офіс 3

Телефон «гарячої лінії»: 095-939-11-11

м. Полтава

вул. Матросова, 4, офіс 3

Телефони «гарячої лінії»: 050-274-52-83; 099-658-56-10

м. Івано-Франківськ

вул. Гаркуші, 2, 4-й поверх, офіс 408 Телефон «гарячої лінії»: 095-310-61-51

м. Житомир

вул. Рильського 9, офіс 213

Телефон «гарячої лінії»: 097-706-69-26