22.09.2016   16:24Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

У Славутичі затверджено Програму надання безоплатної правової допомоги

9 вересня 2016 року з метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги громадянам, що проживають у місті Славутич, директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко взяв участь у сесії депутатів Славутицької міської ради.

Чернігівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги на розгляд депутатів був поданий проект Програми надання безоплатної правової допомоги населенню міста Славутича на 2016 – 2018 роки. Після отримання вичерпних відповідей на свої запитання та обговорення основних положень присутні на сесії депутати проголосували за прийняття та фінансування Програми надання безоплатної правової допомоги населенню міста Славутича на 2016 – 2018 роки. Суми коштів, що будуть виділятись в рамках фінансування Програми складають: на 2016 рік — 2500,00 грн., на 2017 рік — 1100,00 грн. та на 2018 рік — 1100,00 грн.

На виконання Програми працівниками Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги буде здійснюватися організація та проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів для малозабезпечених осіб, інвалідів, ветеранів війни, учасників бойових дій (у т.ч. АТО), дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, а також для інших осіб, зацікавлених в додержанні прав та інтересів даних категорій населення, організація комунікаційних заходів з провайдерами безоплатної правової допомоги (робочих зустрічей, круглих столів, спільних нарад, засідань робочих/експертних груп тощо). Також будуть виготовлені та розміщені в приміщенні Славутицької міської ради стенди з інформацією про безоплатну правову допомогу.