08.11.2005   23:58Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

СНІД-центр: хворих - на вулицю, приміщення - з молотка?

Консультації відвідувачам надають психологи та лікарі-інфекціоністи. Крім того, тут можна розраховувати на допомогу в отриманні лікування, реабілітації та діагностики, в оформленні пенсії та відновленні документів, правову підтримку. У центрі працюють групи взаємодопомоги для людей, уражених вірусом імунодефіциту, та їх близьких.

Здебільшого - це єдине місце, де нещасні можуть, не криючись, сказати про свої проблеми. Серед найбільш кричущих, за словами Д.Шерембея, - випадок відмови лікаря оперувати ВІЛ-позитивного хворого з пухлиною легень. «Наші соціальні працівники та студенти-волонтери допомагають також тим інфікованим, які знаходяться у лікарнях, жіночій виправній колонії № 44, будинку матері та дитини і просто вдома, - зазначила А.Мойсеєнко. - Проте незабаром Громадський центр може зникнути, оскільки орендований ним будинок по вул. Муринсона,22 міська влада вже у грудні планує продати з аукціону».

Поки працівники центру у пошуках виходу з ситуації звертаються по допомогу до підприємств області, боротьбу за їх виселення активізував бізнесмен, що орендує приміщення по-сусідству.

 

С.Клопот

 

«Деснянська правда», 8 листопада 2005 року