25.11.2005   11:37Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Лист Луценку: міліцейський "бєспрєдєл" в Щорсі

Ми з надією дивимося на Вас і віримо, що Ви не допустите беззаконня, яке чинять чиновники в міліцейських погонах, серед них начальник Щорського РВ УМВС Малиш Л. В.,начальник УМВС в Чернігівській області Костюк В.В., його заступник Мілейко. Ці люди, якщо їх можна так назвати, давно забули, що свої повноваження вони зобов'язані здійснювати у встановлених Конституцією і відповідно до Законів України повноважень.

Те, що сьогодні діється в Щорському РВ УМВС не бачить лише сліпий, або той хто не хоче цього бачити.

На сьогоднішній день в райвідділі є два взяточника колишній начальник Щорського РВ УМВС Журавльов В. В. нині начальник сусіднього РВ УМВС Ріпкинського, узяв взятку у неповнолітнього Титова Костянтина, гарний приклад для підростаючого покоління. Все це задокументовано працівниками СБУ в Чернігівській області і ВВБ УМВС в Чернігівській області. Покарання Журавльова "витягли з озера кинули у річку".

Колишній начальник ДАЇ цього ж райвідділу Гориченко І. А. взяв взятку 1000 грн., його теж перевели в сусідній Куликівський райвідділ.

Колишній начальник паспортного столу С. Косенко незаконно за винагороду видавала іноземні паспорти. Цей список можна продовжувати і чи не забагато для одного маленького міста.

Але терпець у громадкості урвався після того як начальник Щорського РВ УМВС Малиш Л. В. запросив до райвідділу Арутюняна З. і Хоминського В. для розмови, після якої останній вже два місяці лікується в Київській лікарні швидкої допомоги. Нині за спричинення тілесних ушкоджень співробітниками міліції УМВС України в Чернігівській області Хоминському В. і Арутюняну З. порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ст., 365 ч. 2 Кримінального кодексу України. Також працівники міліції о другій годині ночі здійснили незаконний обшук у господарстві громадянина Житника та побили його самого.

Не потрібно запитувати чим займається начальник Щорського РВ УМВС Малиш Л. В. у начальника УМВС в Чернігівській області Костюка В. В. відповідь буде однозначна: бореться зі злочинністю. І так сумліно почав боротися, що за той недовгий період його "правління" зумів украсти чотири тони спирту, який був вилучений як речовий доказ, продав трактор, який був викрадений в одному із ПСП, відпустив автомобіль Форд, який затримали з підробленими документами. Така собі палочка-виручалочка для місцевих ділків.

А ще він друг всемогутнього пана Мілейка, заступника Костюка, який себе мабуть бачить в генеральський погонах. Недаром під час виборчої компанії Мілейко був одним з найвірніших виконавців передвиборної програми Януковича В. Ф. Радив звільнятися всім, хто не згоден з програмою колишнього злочинного керівництва.

Юрій Віталійович якщо люди ще вірять нинішній владі , так це лише тому, що в уряді є такі керівники як Ви. Ми розуміємо, що Вас оточили чиновники, які служили старому режиму, які сьогодні роблять вигляд, що готові забезпечити права і свободи людини.

Не вірте, за вашою спиною вони роблять все аби підірвати довіру людей в справедливість і законність.

Непотрібно багато розуму, щоб глянули на автобіографію Костюка В. В. , Малиша Л. В. і зрозуміти що і хто за ними стоїть і кому вони служать.

Міліція нашої області без сумніву найбільш корумпований орган, який приватизували Костюк В. В. і йому подібні.

Оскльки всі ці події набули великого резонансу, сподіваюся, що цей лист не залишиться поза Вашою увагою.

 

Житник Лариса Леонідівна

с. Рогізки Щорського району Чернігівської області

 

www.ord.com.ua