10.05.2006   23:54Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

«ОПОРА» та Партія Зелених звинувачують військових у свавіллі

За нашої інформацією на 7 травня заплановане початок бойового чергування військової частини А 3547, до якої відноситься згадані радіолокаційні станції. І це не зважаючи на те, що Чернігівська обласна рада ІV скликання 21 березня 2006 року прийняла звернення до Президента та Прем’єр-міністра України, в якому закликала призупинити відкриття небезпечного об’єкту.  Так само відповіли на запитання під час зустрічі з представниками засобів масової інформації 3 травня Ви, Наталіє Андріївно, і колишній голова облради, Ваш заступник В.О.Ковальов.

Експертиза рівнів електромагнітних випромінювань радіотехнічних засобів військової частини А3547 проводилась без залучення представників санітарно-епідеміологічної станції міста чи області та представників громадськості. Санітарного паспорту та ситуаційного плану військової частини на даний момент також не має.

Згідно з державною статистичною звітністю земельна ділянка аеродрому площею 380,5 га знаходиться в межах території Улянівської сільської ради Чернігівського району і акт на право постійного користування земельною ділянкою Харківському університету повітряних сил, який є землекористувачем даної території, Чернігівським районним відділом земельних ресурсів не видавався.

Тому ми звертаємось до Вас, та пропонуємо Вам і депутатам негайно втрутитись в ситуацію і заблокувати роботу РЛС та винести її далеко за межі міста. Якщо цього не станеться - будуть підірвані основи Законності, Демократії та Місцевого самоврядування.  

У разі  Вашого невтручання в ситуацію, у нас не залишається  іншого виходу, як вдатися до акцій  громадянської непокори.

 

Чернігівська обласна організація Партії Зелених України         Леонід Бурковський

 

Громадянська мережа „ОПОРА”                                                     Олександр Ломако