20.10.2006   06:30Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

У Чернігові спалено Центр для для ВІЛ-позитивних

Клієнти організації, яка займається реалізацією Національної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на Чернігівщині, – люди, яких торкнулася проблема ВІЛ/СНІД, ВІЛ-позитивні діти, працівники відділення опинилися на вулиці.

 

За словами Інни Пивовар, регіонального представника Всеукраїнської мережі ЛЖВ у Чернігівській області, це приміщення (маленький одноповерховий будиночок по вулиці Муринсона напроти Автовокзалу N2) відділення орендує у міста. Власник приміщення – міський фонд комунального майна. Проте за право розпоряджатися цим приміщенням вже третій рік триває суперечка з приватним підприємцем. Так і не отримавши допомоги від місцевих властей, працівники відділення у серпні цього року були змушені звернутися до суду за захистом своїх прав.

 

За словами Володимира Жовтяка, Голови Координаційної ради Всеукраїнської мережі ЛЖВ, «доки в нашій країні таким чином будуть вирішуватися питання, ми не тільки не поборемо епідемію ВІЛ/СНІД, а й не вирішимо будь-яку значиму проблему для нашого суспільства».

 

Всеукраїнська мережа ЛЖВ вимагає об’єктивного розслідування цього злочину та притягнення до кримінальної відповідальності винних у його скоєнні.

 

Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, є благодійною організацією, яка створена ВІЛ-позитивними людьми і реалізує національні й міжнародні програми з надання допомоги людям, які живуть з ВІЛ/СНІД. Одним з основних напрямів нашої діяльності є розширення доступу ВІЛ-позитивних людей до лікування, догляду та підтримки. Всеукраїнська мережа ЛЖВ має представництва в 25 регіонах України, нараховує 479 членів, більше 400 співробітників, і надає послуги 14240 людям.

 

Громадський простір