Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

16.07.2007   00:21Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чергову групу нелегалів-азіатів затримали чернігівські прикордонники

Після висадки на українському березі наряд відділу „Семенівка” Чернігівського загону затримав 18 азіатів. Провідникові вдалося втекти назад в бік Росії. Щоб його зупинити українські правоохоронці здійснили попереджувальний постіл та два постріли по порушникові з пристою для відстрілу гумових куль „Форт” через що той загубив переносну радіостанцію. Жоден із затриманих іноземців документів не мав. Зі свідчень затриманих, 4 з них є громадянами Сомалі, 3 - громадяни Іраку, 8 – Пакистану та ще 3 – вихідці з Афганістану.

Під час подальших оперативно-пошукових заходів за 7-8 кілометрів від місця затримання 18-ти нелегалів українські прикордонники зі співробітниками МВС виявили ще одну групу порушників – 3 громадян Пакистану. Один із іноземців мав з собою документи.

Наразі першу групу незаконних мігрантів передали російським прикордонникам. Решта, троє пакистанців, залишилися в Україні. З ними наразі проводяться відповідні перевірочні заходи і, можливо, по факту порушення ними державного кордону буде порушено кримінальну справу за ст. 332 ККУ „Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”. Це буде 8 кримінальна справа, порушена у цьому році чернігівськими прикордонниками, фігурантами якої є іноземні громадяни.

 

Прес-служба Держприкордонслужби України

 

Останні новини

Чернігівські правозахисники та волонтери посилили навики з лідерства та комунікацій 19:28

Продовжуємо працювати над підсиленням власного організаційного потенціалу в актуальних умовах та для ефективної роботи з вразливими групами. Цього разу працівники та волонтери Чернігівського громадського комітету захисту прав людини пройшли навчання на тему «Лідерство та ефективні комунікації в роботі громадського активіста».

Робоча зустріч з представником системи безоплатної правничої допомоги на Чернігівщині 19:19

Представниці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова та Ірина Бірюк провели робочу зустріч з представницею Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Іриною Протченко.

Робоча зустріч з представником Омбудсмана на Чернігівщині 19:07

Провели робочу зустріч з Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Аллою Лепехою.

Інформаційні заходи з протидії гендерно-зумовленому насильству в Козелецькій та Кіптівській громадах 19:00

З моніторинговим візитом спільно з представницями ГУ Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області відвідали Козелецьку та Кіптівську територіальні громади, де обговорили реалізацію політики у сфері протидії гендерно-зумовленому насильству в громадах.