Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.07.2008   01:59Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Відділ по боротьбі з торгівлею людьми УМВС в Чернігівській області - історія становлення

30 березня 2005 року Наказом МВС України № 197 було створено підрозділи по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, а 23 травня 2005 року наказом № 290 аналогічний відділ з'явився в УМВС України в Чернігівській області. Попередження, виявлення та розкриття злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми, незаконними діями щодо усиновлення (удочеріння), порушення встановленого законом порядку трансплантації органів або тканин людьми, насильницьки донорством, виготовленням та розповсюдження порнографічної продукції, злочинів у сфері суспільної моралі, створення або утримання місць розпусти, звідництво, сутенерство, примушення чи втягнення в заняття проституцією, а також незаконна міграція - це ті злочини, розкриття яких покладено на ВБЗПТЛ УМВС в Чернігівській області.

Невеликим колективом відділу за час існування, а це вже 3 роки, виявлено близько 300 злочинів в зазначеній сфері. Встановлено 4 організовані злочинні угруповання, матеріали за якими були направлені до суду.

Працівниками відділу вживаються заходи щодо виявленню за кордоном українських громадян, які потерпіли від торгівлі людьми та потребують допомоги у поверненні на батьківщину. Так, за час існування підрозділу було надано допомогу декільком мешканцям області, яких повернуто додому з сексуального рабства.

 

ЦЗГ УМВС України в Чернігівській області

23. 05. 2008 p. 

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.