Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

17.02.2009   16:50Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Проект "Жінки і матері з дітьми в ув'язненні" вперше в Україні реалізується на Чернігівщині

Проект, за його словами, Департамент реалізовує спільно з Міжнародним благодійним фондом "Швейцарське бюро співробітництва", а патронує роботи Інформаційно-консультативний жіночий центр (ІКЖЦ) - структура цього фонду в Україні. На сьогодні вже здійснено реконструкцію Будинку матері та дитини, виконуються оздоблювальні роботи. Як додала представник ІКЖЦ Наталія Костюк, на все це витрачено 1 млн. 200 тис. грн. Планується, що до кінця року будівельні роботи будуть повністю завершені, а кімнати вмебльовані. Загалом у будинку облаштують 15 кімнат з індивідуальними санвузлами, в яких будуть створені належні умови для спільного проживання ув'язнених жінок зі своїми малюками. Як і зараз, діти перебуватимуть у колонії до 3-річного віку.

 

Аналогічні перетворення, зазначила Н. Костюк, розпочнуться цьогоріч іще у 4 виправних установах України. На сьогодні, як відомо, засуджені матері живуть в колоніях окремо від дітей і мають змогу відвідувати їх тільки у певний проміжок часу.

 

Як повідомили кореспондентові УКРІНФОРМу співробітники сектору соціально-виховної та психологічної роботи управління ДДУВП, окрім робіт з реконструкції Будинку матері та дитини, Інформаційно-консультативний центр фінансував також облаштування в колонії кімнати з підготовки до звільнення. Це приміщення обставлене сучасними меблями і обладнане різною побутовою технікою - пральною машиною, мікрохвильовою піччю, газовою плитою, іншим приладами. Тут жінки, які звільняються, можуть отримати практичні навички користування усім переліченим, навчитися готувати їжу (хто не вміє), зварити дитині кашу, одним словом, адаптуватися до умов життя на волі.

 

УКРІНФОРМ

 

 

Останні новини

Робоча зустріч з представником системи безоплатної правничої допомоги на Чернігівщині 19:19

Представниці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова та Ірина Бірюк провели робочу зустріч з представницею Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Іриною Протченко.

Робоча зустріч з представником Омбудсмана на Чернігівщині 19:07

Провели робочу зустріч з Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Аллою Лепехою.

Інформаційні заходи з протидії гендерно-зумовленому насильству в Козелецькій та Кіптівській громадах 19:00

З моніторинговим візитом спільно з представницями ГУ Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області відвідали Козелецьку та Кіптівську територіальні громади, де обговорили реалізацію політики у сфері протидії гендерно-зумовленому насильству в громадах.

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.