Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

17.09.2009   16:04Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В Ніжині пройшов семінар, присвячений питанням профілактики правопорушень серед неповнолітніх

Учасників семінару привітав в.о. Ніжинського міського голови Баранков О.Г.

Однією із головних проблем, яка піднімалась учасниками семінару, це питання конфлікту неповнолітніх із законом, його причини, шляхи профілактики правопорушень серед неповнолітніх та молоді. В ході семінару наголошувалось, що деякі злочини властиві переважно тому або іншому віку, але це не означає, що вік у цих випадках виступає причиною злочинів. Адже у підлітковому віці (14-15 років) тільки починають формуватись вольові якості особистості, тому у них особливо яскраво виражені, з одного боку, прагнення до незалежності, самостійності, а з іншого, - вони легко підпадають під вплив більш сильної особистості, як позитивної, так і негативної спрямованості. Завищена емоційність підлітків, невміння керувати своїми почуттями часто приводять до створення конфліктної ситуації у їхньому середовищі. Це та група, на яку найбільш впливає кримінальна «романтика», вони найчастіше користуються жаргоном, наносять собі татуювання та інше.

В іншої групи неповнолітніх (16-18 років) завершується формування фізичних та психічних якостей особистості. Розвивається потяг до чогось нового, який часто ґрунтується на абстрагованому ідеалі, неправильному світосприйманні, обмеженому кругозорі. Ця категорія потребує підвищеного нагляду з боку батьків, вчителів, працівників служб, які займаються профілактичною роботою з цією категорією дітей.

Перед учасниками семінару виступили: Яковенко Ніна Борисівна – начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи обласного ЦССМ, Скалюн Євген Вікторович – начальник сектору КВІ Управління ДДУПВП в Чернігівській області, Панкратова Ольга Вікторівна – оперуповноважений ВКМСД УМВС в Чернігівській області, Бадира Валентина Андріївна - директор благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр”, Власенко Олег Дмитрович – директор Прилуцького ЦССМ, Лепеха Алла Григорівна – помічник Міністра внутрішніх справ, Кулій Людмила Григорівна – начальник служби у справах дітей Прилуцької міської ради. Всі учасники мали можливість викласти свою точку зору на проблеми, які мають місце у співпраці та взаємодії з питань профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

Учасники семінару відвідали обласний соціальний гуртожиток для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, який знаходиться у місті Ніжині.

 

В.Бадира, співголова ГР при УМВС в Чернігівській області

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.