Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

13.10.2009   12:04Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Відбулось чергове засідання Громадської ради з прав людини при УМВС України в Чернігівській області

Чотири планові питання було винесено на засідання Громадської ради, серед яких першими  розглядались питання «Про роботу мобільних груп з моніторингу дотримання прав людини в діяльності органів внутрішніх справ Чернігівської області  за 9 місяців 2009 року» та «Про заходи УМВС України в Чернігівській області, спрямовані на імплементацію рекомендацій  Робочої групи з безпідставних затримань Ради ООН з прав людини за результатами її офіційного візиту в Україну 22 жовтня - 5 листопада 2008 року».

Гарячими були  обговорення  членами Громадської ради  результатів перевірок фактів, викладених у листі Дончак Тетяни про причетність працівників Варвинського райвідділу міліції до смерті її сина та результатів перевірки заяви Єфіменко Олександра про побиття його співробітниками Щорського РВ УМВС України в Чернігівській області. Обговорено та визначено порядок дій щодо надання відповіді за  зверненнями цих громадян  до Громадської ради. І якщо при обговоренні результатів перевірки звернення громадянки Дончак члени Громадської ради  дійшли одностайного висновку про те, що довести причетність працівників Варвинського райвідділу міліції до смерті її сина на сьогоднішній день немає можливості, бо пройшов уже рік після його смерті, то при обговоренні результатів перевірки заяви громадянина Єфіменко члени Громадської ради  не змогли прийняти спільне рішення і вирішити призначити додаткову перевірку.

В цілому засідання Громадської ради з питань дотримання прав людини  при УМВС України в Чернігівській області пройшло плідно та по-діловому. Було прийнято ряд конструктивних рішень та накреслені нові плани і перспективи на найближчий час.

 

Алла Лепеха, помічник Міністра внутрішніх справ

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.