Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

11.12.2009   16:24Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Спостережна комісія звітує про соціальну адаптацію засуджених та осіб, звільнених з місць позбавлення волі

Спостережна комісія при виконавчому комітеті Чернігівської міської ради була створена рішенням виконкому від 16 липня 2007 року № 174 «Про утворення і затвердження складу спостережної комісії». Зміни до складу спостережної комісії були внесені на підставі рішення виконавчого комітету від 15 грудня 2008 року № 340 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 16 липня 2007 року № 174». Склад комісії становить 16 чоловік, із них 5 чоловік – представники громадських організацій міста та 11 чоловік – представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Станіслав Віхров наголосив, що у своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Кримінально – виконавчим кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування» та іншими законодавчими актами.

Організаційною формою роботи спостережної комісії є засідання, які проводяться один раз на місяць. Рішення по порядку денному засідання приймаються колегіально, відкритим голосуванням. За час роботи спостережної комісії з січня по грудень місяць 2009 року було проведено 13 засідань, в тому числі 4 засідання на базі Чернігівської виправної колонії №44, по одному засіданні – на базі СІЗО та Чернігівського міського відділу кримінально – виконавчої інспекції. На засіданнях комісії було розглянуто 85 справ щодо умовно дострокового звільнення засуджених від подальшого відбування покарання (ст.81 КК України) або заміни невідбутої частини покарання більш м'яким (ст.82), переведення до дільниці соціальної реабілітації та звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (ст.83).

81 справа - членами комісії було погоджено, 4 справи - не погоджено.

За сприяння членів комісії у Чернігівській виправній колонії №44 були проведені концерт художньої самодіяльності до Дня 8 Березня, заходи до Дня прав жінок та миру та до Дня захисту дітей, проведена літня спартакіада серед засуджених Чернігівської виправної колонії № 44 до Дня Незалежності України.

При Чернігівській виправній колонії №44 за сприянням членів спостережної комісії створена громадська приймальня. Вона працює один раз на тиждень. В її роботі беруть участь члени комісії, члени Чернігівської обласної громадської організації «Правозахисник», юристи и психологи Чернігівського юридичного коледжу Державного департаменту виконання покарань, спеціалісти Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу у справах сім’ї та молоді міської ради.

По закінченні виступу голова Чернігівської міської спостережної комісії подякував за роботу всім членам спостережної комісії, а також керівникам виправних установ міста Чернігова та Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Чернігівський області за активну співпрацю.

 

Відділ зв'язків з громадськістю Чернігівської міської ради

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.