Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.07.2010   11:23Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чернігів ділиться досвідом з попередження безпритульності

Учасниками стали керівники, фахівці державних та недержавних організацій соціальної сфери з м. Донецька, які працюють з безпритульними та бездоглядними дітьми та молоддю. Як результат, фахівці обмінялись досвідом та ознайомились із кращими моделями роботи з безпритульними, бездоглядними дітьми та молоддю в мм. Києві та Чернігові, які впроваджуються як організацією HealthRight International (Право на здоров’я), так і її партнерами.

Протягом першого дня поїздки члени делегації з м. Донецька ознайомились із роботою Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (надалі - КМЦСССДМ), обговорили аспекти з досвіду роботи та досягнення з директором вказаного Центру Танцюрою Валерієм Анатолійовичем та його заступником Сук Людмилою Борисівною.

Донецькі спеціалісти також мали нагоду ознайомитись з роботою вуличних аутріч-команд, які працюють за моделлю та при фінансової підтримці HealthRight International на базі КМЦСССДМ. Делегація відвідала Центр допомоги дітям «Місто щасливих дітей», Київський Правобережний центр для ВІЛ-позитивних дітей та молоді, Центр екстреної допомоги дітям, а також Київський державний центр соціально-психологічної допомоги сім’ям.

Візит в Чернігів було розпочато зустріччю із заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації з гуманітарних та політико-правових питань Тканко Віктором Миколайовичем. При підтримці Служби у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації та Відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради, цього ж дня було проведено круглий стіл за темою «Досвід м. Чернігова щодо профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності. Робота з сім`ями в складних життєвих обставинах як елемент профілактики».

У роботі круглого столу взяли участь керівники та представники державних та громадських організацій з Чернігова і Донецька, які здійснюють соціальний супровід та підтримку, профілактичну роботу серед дітей та молоді з сімей, які знаходяться у складних життєвих обставинах. Учасники зазначеного заходу проаналізували ситуацію в мм. Чернігові та Донецьку щодо надання соціальних, психологічних, медичних та інших послуг дітям та молоді з сімей в складних життєвих обставинах, у тому числі бездоглядним та безпритульним дітям та вуличній молоді, обговорили потреби в додаткових послугах для зазначеної категорії дітей та молоді, можливості розширення спектру таких послуг, та підвищення їх якості. Учасники навчальної поїздки також ознайомились із роботою Чернігівського притулку для дітей Служби у справах дітей ОДА та відділу соціально-профілактичної роботи «Позашкільного навчального закладу «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради, створеного організацією HealthRight International за власною моделлю.

 

HealthRight International

Громадський простір

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.