Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

31.07.2011   22:58Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

12 ув’язнених оголосили голодування у Новгород-Сіверській колонії через погані харчі та медичне обслуговування

В тім, названі недоліки − це ще дрібниці, кажуть ув’язнені. Їх в установі виконання покарань погано годують і недостатньо лікують. На радикальні дії ув’язнених відреагувало керівництво установи.

Тут вже вдвічі їжу на калорійність перевіряла місцева саніпедемстанція, яка не підтвердила слів засуджених. Те, що їжа смачна, підтверджують затримані, які наразі перебувають тут у слідчому ізоляторі.

Вимагають ув’язнені і кращого медичного обслуговування в установі. Кажуть, що ліків їм не вистачає, тож доводиться медикаменти отримувати поштою від родичів. Не влаштовує засуджених і те, що на території установи немає чергового лікаря.

Версію ув’язнених знову не підтверджують ті, хто перебуває у слідчому ізоляторі. Ув’язнені, що оголосили про голодування п’ють лише воду, чай без цукру та палять цигарки. Щодня їх перевіряють лікарі. Наразі вони зафіксували лише незначне зниження маси тіла до 2 кілограмів.

Медики запевняють стан здоров’я засуджених стабільний. Аби розрядити ситуацію в Новгород-Сіверській установі виконання покарань цілий день із засудженими, які голодують спілкувалися правозахисники.

Вони ж і фіксували на папері всі вимоги ув’язнених та пояснювали протестуючим наслідки дій. Засуджені припиняти голодування не збираються. Триматимуться до останнього. Тож порушникам порядку обіцяють і більш радикальні заходи впливу, які передбачив закон – це примусове годування.

А вже від сьогодні поступово покращувати умови проживання засуджених обіцяє нещодавно призначений начальник установи.

http://www.gorod.cn.ua/news_27934.html

27 Июля 2011

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.