Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

08.09.2011   15:32Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В Чернігівській області стартує проект з навчання членів Громадських рад

Реалізацію даного проекту починає Чернігівська громадська організація «Освітній центр «Ініціатива» в партнерстві з Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень та Всеукраїнською громадською організацією «Спілка Української Молоді» в Україні за підтримки Проекту ПРООН «Розвиток громадянського суспільства».

Участь у прес-конференції взяли голова Чернігівського освітнього центру «Ініціатива» Павло Пущенко, голова Всеукраїнської громадською організації Спілка Української Молоді в Україні Неля Лавриненко, віце-президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Юрій Вдовенко та начальник управління з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван.

Павло Пущенко у вступному слові розповів, що метою проекту є посилення громадської активності та спроможності громадських організацій Чернігівської області брати участь у формуванні та реалізації державної та місцевої політики через участь в Громадських радах при виконавчих органах влади.

Як стало відомо, учасниками тренінгів стануть члени громадських організацій зі всіх 22 Громадських рад при РДА Чернігівської області.

Під час тренінгів представники Громадських рад визначать головні проблеми кожного району області та спробують вирішити їх у себе на місцях через механізм роботи в ГР.

Неля Лавриненко розказала про основні заходи, що передбачені проектом. Це,зокрема, узагальнення інформації про існуючі в Чернігівській області Громадські ради, проведення трьох дводенних навчальних тренінгів для представників громадських організацій, які входять до Громадських рад, проведення підсумкової конференції та видання брошури за наслідками проекту.

Юрій Вдовенко розкрив тематику майбутніх тренінгів. Навчання буде складатися з трьох блоків тем: 1) Використання НУО законодавчої бази, що регламентує діяльність ГР; 2) Інструменти моніторингу діяльності виконавчої влади. Пошук і поширення інформації; 3) Методи роботи з органами влади. Лобіювання.

Організатори планують, що учать в навчанні візьмуть по 3 представники від кожної Громадської ради при районних адміністраціях Чернігівської області.

Андрій Подорван у своєму виступі наголосив, що реалізація подібного проекту якраз на часі.

За словами представника Чернігівської облдержадміністрації, реалізація цього проекту – це той випадок, коли метою є кількісним показникам додати якісного виміру.

Андрій Подорван також пообіцяв, що управління внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю облдержадміністрації буде сприяти координації дій для реалізації проекту між районами області, надаватиме допомогу у проведенні тренінгів та сприятиме проведенню анкетування для визначення пріоритетів у навчанні.

Всі учасники прес-конференції висловили сподівання, що реалізація проекту «Посилення спроможності районних Громадських рад в Чернігівській області» стане поштовхом для збільшення громадської активності в районних центрах Чернігівської області та посилить влив громадськості в реалізації місцевої політики.

 

Прес-служба Чернігівської міської громадської організації «Освітній центр «Ініціатива»

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.