Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

14.10.2011   09:48Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Про безхатченків Чернігівщини піклуються!

Про надання невідкладної медичної допомоги амбулаторно-поліклінічними закладами безпритульним громадянам присутніх поінформувала начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галина Василькова.

 За її словами, в медичних закладах області забезпечено безперешкодний доступ бездомних громадян до медичного обстеження та надання медичної допомоги. Постійно надається інформація щодо добровільного консультування з питань ВІЛ-інфекції та направлення на рентгенологічне обстеження бездомних громадян.

Співробітники станцій та відділень швидкої медичної допомоги області надають медичну допомогу всім без винятку особам, які звертаються на “103”, незалежно від місця проживання та соціального статусу. Згідно з показаннями пацієнтів госпіталізують у лікувально-профілактичні заклади області, де їм надається відповідна медична допомога.

 В обласному наркологічному диспансері забезпечено безперешкодний доступ бездомних громадян до медичного обстеження та надання медичної допомоги. Протягом 10 місяців 2011 року на облік не взято жодної особи.

Як зазначила Галина Василькова, з початку року в медичні заклади м. Чернігова за медичною допомогою звернулося 35 бездомних громадян: 13 осіб отримали стаціонарну допомогу, 22 особи – допомогу в амбулаторно-поліклінічних умовах. Крім того, 3 особам була оформлена медична документація на МСЕК.

В обласному центрі працює “Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних”, розрахований на 22 місця. Наразі там перебуває 9 осіб. Штатним розписом закладу передбачена посада медичної сестри.

Як взаємодіють установи виконання покарань та підрозділи паспортної служби територіальних органів внутрішніх справ щодо забезпечення паспортами звільнених осіб та осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, розповів заступник начальника управління Департаменту з питань виконання покарань в області Олександр Гужва.

Так, станом на 01 жовтня 2011 року в установах виконання покарань Чернігівської області утримуються 1454 особи, в особових справах яких відсутні паспорти громадянина України. Причини відсутності основного документа досить різні. При вирішенні питання паспортизації засуджених осіб, увага приділяється насамперед тим, хто або не отримував паспорта, або втратив його до засудження, в період слідства тощо. Наразі налічується 280 таких осіб.

За 9 місяців цього року засудженим, які відбувають покарання в установах виконання покарань області, оформлені 120 паспортів, ще 112 оформлюються. Як відмітив Олександр Гужва, у поточному році процедура оформлення документів відбувається швидше, ніж у минулому, тому до звільнення всі громадяни обов’язково отримають паспорти.

За результатами розглянутих на засіданні питань готується відповідне доручення.

 

Управління у справах преси та інформації Чернігівської облдержадміністрації

 

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.