Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

18.01.2012   14:55Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чернігівські фермери мають свої пропозиції до земельної реформи

Виступаючи з річним звітом, голова фермерської асоціації Іван Якуб підкреслив, що існуюча законодавча база ще не готова для введення вільного ринку землі, її потрібно виправити, лише тоді фермери будуть згодні із земельною реформою.

Виступаючи з річним звітом, голова фермерської асоціації Іван Якуб підкреслив, що існуюча законодавча база ще не готова для введення вільного ринку землі, її потрібно виправити, лише тоді фермери будуть згодні із земельною реформою.

Очільник обласного осередку Асоціації фермерів та приватних землевласників також зазначив, що оскільки на Чернігівщині багато фермерів займається картоплярством, то асоціація має намір створити Клуб картоплярів Чернігівщини – організацію, яка б опікувалась питаннями насінництва картоплі, її рекламою, маркетингом тощо.

Іван Якуб наголосив, що інтереси фермерів можуть бути відстояні лише згуртованими діями, такими, як нещодавня акція під стінами Верховної Ради, завдяки котрій квотування експорту зерна було відмінено.

Фермери в ході конференції пропонували, щоб у земельному законодавстві була обмежена кількість землі, яку може купити одна особа при запровадженні земельного ринку. І щоб покупець проживав там, де купує землю, був громадянином України, а також, щоб сам очолив господарство, яке працюватиме на цій землі. Це на думку, селян, унеможливить спекуляції земельними ресурсами.

На конференції були підняті й інші питання: державної підтримки сільгоспвиробника, високих відсотках по кредитах, будівництва в області оптового сільськогосподарського ринку, виборів делегатів на всеукраїнський з’їзд фермерів тощо.

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Шанойло, який взяв участь у звітно-виборчій конференції підкреслив, що обласна влада на боці фермерів: “Я сьогодні тут для того, щоб почути кожного з вас і зрозуміти ваші проблеми”.

В кінці засідання Олександр Шанойло відповів на численні питання та зауваження фермерів, разом з ним консультації надавали представники головного управління земельних ресурсів та головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Довідка. На сьогодні в області налічується 505 фермерських господарств. Площа сільгоспугідь у користуванні фермерів становить 78701 га. На одне господарство в середньому припадає 164 га землі. Середня кількість працівників становила в минулому році 2144 працюючих осіб.

Прес-служба головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації

Чернігівський монітор

17.01.2012

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.