Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

21.02.2013   22:24Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Прокуратурою вживаються заходи щодо попередження тиску на бізнес

Під головуванням прокурора області Максима Говорухи відбулася міжвідомча нарада за участю представників податкової служби, Пенсійного фонду, Головного управління юстиції, на якій обговорено стан додержання законодавства щодо адміністрування і стягнення податків, зборів та загальнообов’язкових платежів, забезпечення конституційних засад підприємницької діяльності.

Як зазначили учасники наради, незважаючи на вжиті заходи в області відбулося зростання податкового боргу, який станом на 1 лютого 2013 року становить понад 250 мільйонів гривень. Також зросла заборгованість по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, заборгованість якого становить на сьогодні майже 28 мільйонів гривень. Прокуратурою вжито відповідних заходів реагування.

Залишається відкритою проблема незаконного тиску на бізнес. Відповідні повідомлення прокуратура отримує і через «гарячу лінію». Зокрема після такого повідомлення директора одного з приватних підприємств за фактом перешкоджання посадовими особами ДПІ м. Чернігова законній господарській діяльності прокуратурою відкрито кримінальне провадження.

За підсумками наради визначено конкретні заходи щодо підвищення ефективності взаємодії, органів влади, податкової служби, правоохоронців, скеровані на активізацію роботи по наповненню бюджету і викоріненню фактів незаконного втручання в господарську діяльність.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

20.02.2013

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.