Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

15.08.2013   18:59Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Захист підприємницьких прав – пріоритетний напрямок діяльності прокуратури

Проведеними органами прокуратури Чернігівської області впродовж року перевірками встановлено непоодинокі порушення вимог законодавства щодо забезпечення конституційних засад підприємницької діяльності майже в усіх органах контролю.

Зокрема, при призначенні перевірок, оформленні направлень для їх проведення, попередженні суб’єктів господарювання про планові заходи.

Так, проводиться досудове розслідування за фактом безпідставного стягнення службовими особами Південно-Західної регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті плати за надання послуг із оформлення документів та надання консультацій. В результаті таких протизаконних дій підприємцям було завдано понад 900 тис. грн. збитків.

Загалом упродовж поточного року органами прокуратури на цьому напрямі розпочато 4 кримінальних провадження стосовно посадових осіб органів контролю, внесено понад 50 подань. За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 83 особи органів державної виконавчої влади та державного контролю.

Нагадуємо, що повідомлення від суб’єктів господарювання на незаконні дії працівників органів державного контролю та правоохоронних органів приймаються на телефон «гарячої лінії» 698-325, що діє у прокуратурі Чернігівської області.

З початку року вже надійшло 15 таких повідомлень. За результатами їх розгляду на усунення порушень внесено 5 подань, до відповідальності притягнуто 4 службових осіб.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.