Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.12.2013   15:36Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В Чернігові відбувся круглий стіл з проблем соціального захисту та реабілітації безпритульних та бездомних

В Чернігові в приміщенні Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування відбувся круглий стіл

Наприкінці листопада 2013 року в приміщенні Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій відбувся круглий стіл на тему «Проблеми бездомності та безпритульності. Соціальний захист та соціальна реабілітація безпритульних та бездомних осіб» під головуванням першого заступника голови громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації Проскуріної Наталії Павлівни.

В роботі круглого столу взяли участь: Бобруйко В.А. – заступник начальника Головного управління юстиції у Чернігівській області, Ведмідь І.А. – заступник начальника Управління ДМС у Чернігівській області, Нітченко М.К. – старший інспектор відділу дільничних інспекторів міліції Управління громадської безпеки УМВС України у Чернігівській області, Кошмар О.М. – заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню Чернігівського обласного центру зайнятості, Бадира В.А. - кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального права Інституту права ім.В.Сташиса, Романов М.М.- голова правління громадської організації «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних», Лепеха А.Г. – директор благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр», Петрова Т.І. – член громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації та інші.

З інформацією про роботу та проблеми Чернігівського центру соціальної адаптації бездомних та безпритульних розповів його директор Романов М.М. Найбільшою проблемою, з якою стикаються працівники центру є відновлення втрачених паспортів, особливо іноземців та осіб без громадянства. Крім того, не вирішеним залишається питання надання медичної допомоги в умовах стаціонару, ВІЧ-інфікованим та хворим на туберкульоз, хронічних алкоголіків та наркоманів.

При обговоренні проблем бездомних та безпритульних, які утримуються в Чернігівському центрі соціальної адаптації виступив Ведмідь І.А., який гарантував сприяння працівникам центру у вирішенні питань паспортизації, тимчасової реєстрації їх клієнтів.

Бобруйко В.А. виступив із ініціативою надання первинної правової допомоги юристами Головного управління юстиції у Чернігівській області безпосередньо в Чернігівському центрі соціальної адаптації відповідно графіку, який буде складений директором центру.

Представники громадських організацій, які відповідно до статутних положень своїх організацій опікуються проблемами бездомних, безпритульних осіб, звільнених з місць позбавлення волі, були одностайні в тому, що тільки об’єднавши зусилля органів влади, місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства, вирішення проблем центру отримає новий імпульс, набуде нового змісту. Клієнти центру будуть інтегровані в соціум, а громадяни міста будуть убезпечені від негативного впливу бездомності та безпритульності.

Не зрозумілим для присутніх виявився виступ представника міліції - Нітченко М.К., яка заявила, що попереджувальна робота з бездомними та безпритульними не входить в коло обов’язків дільничних інспекторів міліції і не передбачена їхніми функціональними обов’язками.

Алла Лепеха, директор БО „ЧЖПЦ”

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.